Dejan Savić (©VSS/Slobodan Sandić)
Dejan Savić (©VSS/Slobodan Sandić)

Dejan Savić: Peto mesto je trenutno naša realnost, ali ova ekipa može i zaslužuje da bude u samom vrhu

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.07.22. | 18:44

“Apsolutno ostaje žal što nije bila borba za medalju”, dodaje seletor Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Budimpešte) 

Bilans Srbije na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj je pet pobeda i jedan poraz. Taj jedan, od Hrvatske, pamtiće se duže od svih trijumfa, jer je došao u najbitnijem trenutku. Ali, pobede koje su usledile, protiv Crne Gore i Amerike, te osvojeno peto mesto, pokazatelj su da Delfini imaju kvalitet i da im je potrebno vreme da ispune pun potencijal. 

Izabrane vesti

Jedan loš meč, u četvrtfinalu, izbacio je Srbiju iz borbe za medalju. Da li je u pitanju trenutna slabost ili ne, odgovor će da dati Evropsko prvenstvo u Splitu krajem leta. 

“Apsolutno ostaje žal što nije bila borba za medalju. Kada se sve pogleda, usponi i padovi, sigurno da će ovo prvestvo biti zapamćeno. Mora da se analizira, zbog pada forme i određenih stvari. Današnja utakmica ako se pogleda u odnosu na prvu sa Amerikom na prvenstvu, bila je različita. Pre svega u ozbiljnijem pristupu, agresinosti i određenim stvarima u odbrani”, poručio je selektor Srbije posle osvojenog petog mesta u Budimpešti. 

Srbija je drugi put uzastopce peta na svetu, to je realnost, a dometi su mnogo veći. Ponajviše će od Delfina i njihove sposobnosti da usvajaju kritike i u hodu ispravljaju greške zavisiti kada će i hoće li biti zlatna ekipa. 

“Videćemo koliko je ovo dobra naznaka za Evropsko prvenstvo i Split. Prvo mali odmor, pa onda treba da prođe dva meseca priprema da bismo videli. Peto mesto je realnost. Naše je da popravljamo stavri i da gledamo u budućnost. Ova ekipa zaslužuje, može i zna da bude u samom vrhu”, podvukao je Dejan Savić.


tagovi

Dejan Savićvaterpolo reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara